Acasă Nova TV

TOŢI PĂRINŢII care pleacă să muncească în străinătate trebuie să anunţe cu cine rămân copiii

15

să anunţe cu cine rămân copiiiToţi părinţii care merg să muncească în străinătate, indiferent dacă pleacă să îşi caute de muncă sau au deja contract de muncă, trebuie să anunţe la serviciul de asistenţă socială cu cine rămân copiii lor în ţară, a declarat, marţi, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Elena Tudor, citat de Mediafax.

Obligaţia de a notifica serviciul public de asistenţă socială nu mai revine doar persoanelor care pleacă în străinătate cu contract de muncă, aşa cum era prevăzut până la aprobarea Legii 257/2013, ci tuturor, a spus directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Până la aprobarea Legii 257/2013, acest lucru era reglementat printr-un ordin şi viza doar părinţii care plecau în străinătate cu contract de muncă, nu şi pe cei care munceau la negru sau pe cei care plecau pentru a-şi căuta o slujbă.

„Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz. Confirmarea persoanei în întreţinerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanţa de tutelă. Persoana desemnată trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani şi să îndeplinească condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare creşterii şi îngrijirii unui copil”, se arată în noua formă a legii.

CITEŞTE articolul complet: AICI

Foto: gândul.info

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here