Acasă Nova TV

Regionalizarea pe infracţiuni: droguri la Sibiu, furturi la Braşov şi evaziune în Alba

36

 Regionalizarea pe infracţiuni Cum nu e pădure fără uscăciuni, nu e nici judeţ fără infractori.

Oricât s-ar bate cu pumnul în piept locuitorii din oraşele vecine – şi prietene – pentru titulatura de capitală a regiunii, atât Sibiul, cât şi Braşovul, Alba şi Mureşul au probleme cu criminalitatea. Fiecare, însă, “excelează” în alt domeniu. Pentru un studiu comparativ, am solicitat statistici privind criminalitatea pe primele 9 luni ale anului 2013,  de la inspectoratele judeţene de poliţie ale celor patru judeţe, dar şi din Covasna şi Harghita. Unele cifre au fost o surpriză. Altele, nu.

Sibiul este în top şi în ceea ce priveşte grupurile infracţionale destructurate de poliţişti, cu 22 de cazuri, doar anul acesta. Este celebră “gruparea Dumbrava”, specializată în traficul de droguri, care a fost destructurată în vara acestui an. Anchetatorii au precizat că membrii grupării aduceau în ţară droguri de mare risc, prin intermediul firmelor de curierat.

Poliţiştii braşoveni au destructurat, anul acesta, 16 grupări infracţionale, cei din Harghita 6, cei din Alba 5, iar cei din Mureş 3. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna anunţă că “nu a fost cazul” să destructureze nicio grupare infracţională.

CITEŞTE articolul complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here