Acasă Nova TV

Pampers şi cămăşi de noapte – cheltuieli găsite de Fisc la un mare colector de bani pentru artişti, CREDIDAM

39

credidamO inspectie ANAF desfasurata in prima jumatate a acestui an la cel mai mare organism care administreaza drepturile de autor ale interpretilor, CREDIDAM, a constatat presupuse nereguli ce ridica semne de intrebare privind activitatile uneia dintre cele mai vechi si mai mari asociatii de acest tip.

TVA dedus gresit, neplata impozitului pe profit in unele cazuri, dar si cheltuieli pentru pampers si lapte praf, camasi de noapte, parfumuri, medicamente sau zeci de sticle de vin au determinat ANAF sa constate la CREDIDAM obligatii suplimentare de plata de peste 5 milioane de lei, potrivit mai multor documente obtinute acum de HotNews.ro.

CREDIDAM afirma ca are peste 11.000 de membri – actori, muzicieni, balerini etc., de la Radu Beligan la Stela Popescu si de la Inna la Grasu XXL.

ANAF a desfasurat inspectia fiscala la CREDIDAM in feburarie-iulie a.c. si a urmarit o perioada indelungata: decembrie 2007 – decembrie 2012. In iulie au fost intocmite un raport de inspectie fiscala si o decizie de impunere, consultate acum de HotNews.ro, iar potrivit acestora obligatiile de plata ale CREDIDAM se ridica la circa 5,45 milioane de lei. Pentru suma de 2,1 milioane de lei a fost emisa, in septembrie, o somatie de plata de 2,16 milioane de lei, din care peste 1 milion reprezentau obligatii aferente TVA, iar 883,9 mii – dobanzi si penalitati de intarziere aferente TVA.

CITEŞTE articolul complet: HotNews

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here