Acasă Nova TV

Onorată instanță, vreau să rămân persoană cu handicap!

16

persoană cu handicapAproximativ 300 de procese au deschis – la Sibiu și Alba Iulia – sibienii cărora le-a fost anulat certificatul de persoană cu handicap în urma controalelor de acum doi ani.

Majoritatea dintre cei care au ajuns în fața judecătorilor și susțin că au fost nedreptățiți, au primit pensii de stat, de pe urma acestor certificate care acum sunt anulate. Același stat i-a iertat – prin decizia actualei guvernări – de returnarea pensiilor încasate până la anularea certificatelor ilegal dobândite. Cu mâna pe cruce, însă, sibienii susțin că au dreptul de a fi în continuare persoane cu handicap.Nu toate deciziile luate de Comisia Superioară venită în control la Sibiu au fost corecte, au stabilit până acum judecătorii. Spre exemplu, Adrian Paskuy  a dobândit certificat de persoană cu handicap pe motiv că este bolnav de astm bronșic cu debut precoce. Comisia Superioară a decis reevaluarea sibianului. ”Reevaluarea medicală a durat aproximativ 15 minute pentru fiecare persoană reevaluată și a constat în cântărire, măsurare și stetacustic pulmonar – spirogramă, în urma căreia s-a luat decizia de anulare a certificatului de încadrare în grad și tip de handicap”, a arătat sibianul în fața instanței. În plus, bărbatul a adus acte care dovedesc că suferă de astm bronșic de la vârsta de cinci ani, acte de care Comisia Superioară nu a ținut cont. În fața acestor dovezi, instanța a hotărât anularea deciziei prin care lui Adrian Paskuy i-a fost anulat certificatul de persoană cu handicap.

În urma controalelor din 2011 – 2012 făcute la Sibiu, Comisia Superioară a anulat 567 de certificate de handicap, în baza cărora tot atâția sibieni s-au pensionat înainte de termenul. Pensiile celor peste 500 de sibieni au fost sistate, dar executarea debitelor a fost suspendată prin lege până la noi controale.

CITEŞTE articolul complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here