Acasă Nova TV

Iarna, coşmarul şoferilor. Cine riscă „dubla pedeapsă” de la poliţie şi asiguratori

9

Iarna, coşmarul şoferilor  Vremea capricioasa ne poate lua oricand prin surprindere, atat pe soferi, cat si pe autoritati, care ar trebui sa fie pregatite in orice moment pentru deszapezire.

Astfel, soferii care conduc pe drumuri publice acoperite de zapada, gheata sau polei sunt amendati, conform legii, de catre Politie, daca nu folosesc anvelopele de iarna. Amenda este in aceasta iarna cuprinsa intre 720 si 1.600 de lei. Totodata, este retinut certificatul de inmatriculare al automobilului.
Dar ce se intampla daca mai sunt implicati si intr-un accident? Ei risca sa nu fie despagubiti de catre compania de asigurari la care au incheiat polita facultativa Casco.Inca de anul trecut, mai multi asiguratori (printre care Astra, Asirom, Generali, Omniasig sau Groupama) au introdus clauze speciale in contractele de asigurare sau au anuntat ca nu despagubesc clientii care nu respecta legislatia in privinta circulatiei pe drumurile publice in conditii de iarna.

Totusi, potrivit lui Viorel Vasile, CEO-ul Safety Broker, asiguratorii pot refuza plata despagubirilor produse in urma unor accidente in care sunt implicate vehicule nedotate corespunzator conditiilor de iarna, chiar daca nu sunt incluse claze speciale in contractele de asigurare, in conditiile in care legislatia prevede obligativitatea anvelopelor de iarna.

CITEŞTE articolul complet: Daily Business

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here