Acasă Nova TV

Galerie Foto: ”U” BT Mobitelco câştigă în faţa Mediaşului după doi ani de secetă. DECLARAŢII

21

Mobitelco vs Gaz MetanFormaţia de baschet masculin ”U” BT Mobitelco s-a impus sâmbătă seara în derby-ul rundei cu numărul şapte, în meciul disputat pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan Mediaş, scor 90-81 (25-19, 24-17, 16-23, 25-22).

Dorin Pintea a început meciul cu un „prim cinci” format din Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvăşan și Boris Lalovic, în timp ce Marcel Țenter a început partida cu Willie Kemp, Andrei Mandache, Tudor Dumitrescu, Giorgios Tsiaras, respectiv Jerome Coch.

În faţa a aproximativ 2.000 de suporteri ai sportului cu mingea la coş, gazdele au început foarte bine partida, terminând primele zece minute ale confruntării cu un avantaj de șase puncte, 25-19. În actul secund, baschetbaliștii pregătiţi de Dorin Pintea au continuat în acelaşi ritm de joc, intrând la vestiare cu o diferenţă liniștitoare, 49-36.

Jucătorii lui Gaz Metan au revenit de la cabine hotărâţi să întoarcă rezultatul de pe tabelă, câștigând sfertul trei cu 23-16, micşorând avanajul gazdelor la doar şase lungimi. După două minute scurse din actul decisiv, tabela din „Horia Demian” înregistra 69-61 pentru formaţia clujeană. Amifitrionii au început să se relaxeze, greşind nepermis în ofensivă, iar automat au fost taxaţi de „Lupii negri”, care au marcat şapte puncte consecutive, fără ca să primească vreunul, 69-68. Acest „run” a fost ca un duş rece pentru Mobitelco, care cu aportul adus, în special de Sparks, Silvăşan sau Kuburovic, s-au distanţat până la final, adjudecânu-şi partida cu 90-81.

Astfel, în urma acestui rezultat, Dorin Pintea şi-a învins fostul profesor, pe Marcel Țener, la primul lor meci ca adversari din postura de antrenori principali. De asemenea, formaţia de pe malul Someșului Mic a câştigat pentru prima dată în faţa Gazului, după o pauză de doi ani fără victorie în faţa acestora.

Înfrângerea de astăzi este cauzată de multiplele greşeli individuale pe care le facem, prea simple şi la acest nivel nu este permis aşa ceva. Echipele bune te penalizează, noi am fost penalizaţi în primele două sferturi, Clujul a marcat 50 de puncte, ceea ce e foarte mult, nu este normal. Am încercat să revenim mereu, cred că am avut posibilitatea să câştigăm acest meci, însă ne-a trădat apărarea”, a mărturisit Marcel Țenter, tehnicianul Mediaşului.

VEZI articol complet şi GALERIE FOTO:  Transilvania Reporter

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here