Acasă Nova TV

Fiscul intră în casele românilor. Ce drepturi aveţi dacă vine „Fonciirea”

69

fiscul intră în casele românilor Revine moda portăreilor care colectau dările către stat, din uşă în uşă, în perioada interbelica. Agenţi ai Fiscului vor putea, potrivit unui proiect al Ministerului Finanţelor, să intre în locuinţele contribuabililor, pentru constatări. Ce drepturi au totuşi românii vizitaţi acasă de „Fonciire” ?

Cetăţenii au obligaţia de a permite funcţionarului Fiscului să intre in locuinţa lor, precizează Proiectul de Ordin privind aprobarea Cartei drepturilor şi obligaţiilor persoanei fizice supuse verificării fiscale, publicat recent pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Indiferent de locul unde se desfasoara verificarea fiscala, aveti obligatia de a permite functionarilor imputerniciti de organul fiscal sa efectueze o cercetare la fata locului, precum si expertilor folositi pentru aceasta actiune, intrarea acestora pe terenuri, in incaperi si in orice alte incinte, in masura in care acest lucru este necesar pentru a face constatari in interes fiscal„, prevede obligatia numarul 4 din actul mentionat. Printre cele 6 obligatii ce le revin in perioada verificarii fiscale se mai numara cea de a furniza informatii si cea de a prezenta inscrisuri.

Contribuabilii au totusi dreptul de a refuza intrarea functionarea in domiciliu sau in resedinta, caz in care intrarea in domiciliul sau in resedinta lor se face cu autorizarea instantei judecatoresti competente. Actul normativ mentionat cuprinde o serie de 13 drepturi ce le revin contribuabililor pe perioada verificarii fiscale, cum ar fi: dreptul de a contesta decizia de impunere emisa, dreptul de a fi protejat pe linia secretului fiscal si dreptul de a refuza furnizarea de informatii despre rudele pana la gradul al treilea inclusiv.

CITEŞTE articolul complet: Daily Business

Banner EximTur

2 COMENTARII

  1. Bai fratiilor!!!!!!!!!! Da puneti si un original de LEGITIMATIE ptr astfel de oameni pe seid , ptr ca ajungem ca in mosna sa ne fure pe fata ce avem. Daca dati un astfel de mesaj informati si oamenii despre cine sunt ce-i care si cum se identifica, Va Multumesc!!!!!!!!!!!

  2. Fac si masaj astia?daca tot traiesc pe spatele nostru.La mine s-o trimiteti pe domnisoara director economic.sa mai vada si ea odata pana da coltu’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here