Acasă Nova TV

EDITORIAL M-am săturat de pietonii sinucigaşi!

28

Ciprian Aron Pietonii sunt participanţi la trafic şi au responsabilităţi. Nu pot circula cum îi taie capu’. Trebuie să se supună aceloraşi reguli pe care le au şi ceilalţi.

Am constatat o relaxare extraordinară la unii (la foarte mulţi) pietoni atunci când vine vorba de respectarea unor norme de bun simţ şi care în definitiv sunt făcute nu pentru a fi încălcate, ci pentru a salva vieţi. La propriu. Am văzut de nenumărate ori indivizi care nu se opresc la culoarea roşie a semaforului. De ce ar face-o? Doar nu sunt ca ceilalţi fraieri care aşteaptă pe trotuar până trec maşinile. Să nu mai zic că aici nu mai vorbim de vreun respect pentru restul pietonilor corecţi.Sau e categoria nouă de pietoni care trec la 10 metri de zebră. E totuşi greu să te deplasezi până în locul marcat. Doar nu te apuci să faci risipă de energie şi calorii, numai pentru a traversa strada corect. De câte ori oare nu aţi sesizat trecerea prin locuri nemarcate? De multe ori la limită. Sau plimbatul relaxat, nu pe trotuar, ci pe carosabil.

O să-mi spună mulţi că nu mai e loc de maşinile parcate. Şi totuşi pe majoritatea trotuarelor se poate circula. Scuza e mereu aceeaşi: „Mă grăbesc” sau „Să mă ferească şoferul. E obligaţia lui”. Superb. E foarte posibil şi probabil ca în multe cazuri vina sau responsabilitatea să o poarte chiar şoferul. Dar ce te faci când te întâlneşti cu un individ la volan total iresponsabil? Te-ai gândit la varianta asta?

CITEŞTE articolul COMPLET:  CityNews

Banner EximTur

2 COMENTARII

  1. Cine tine la viata lui isi poarta de grija nu circula pe strada in locuri foarte circulate. O sa fie multi care o sa spuna ca trotuarele sunt pline de masini dar chiar sunt unele strazi inguste pe care nu pot trece 2 masini o data sunt inghesuite de masini pe ambele trotuare in cazu asta cine are prioritate eu spun ca tot cei din masina pietonii nu mai au prioritate si nici dreptate.
    Pietonii sunt claxonati si impinsi de la spate cum ar veni chiar si pe trecerea de pieton nesemaforizata.

  2. M-am saturat de soferi ucigasi.
    De soferi care bu franeaza pe banda 2 chiar daca au o masina oprita pe banda 1. (o fi oprit ala de fraier).
    de soferi care franeaza in ultima clipa (de meseriasi) speriind pietonii in varste, care trec, totusi regulamentar. De soferi care stau la giratoriu pe trecerea de pietoni si apoi se enerveaza cand trece unu care nu-i lasa sa inainteze 1 metru in coada de masini. Si, in general, de soferi care uita ca in mare parte a timpului, sunt si ei pietoni. Ca doar nu s-or duce la toate cele cu masina. M-am saturat de comentariile soferilor care incalca regulile de circulatie si apoi vo sa scape de amenda. M-am saturat de cei care nu respecta legile si apoi dau vina pe altii. M-am saturat de comentarii la fel de tampite ca articolul asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here