Acasă Nova TV

EDITORIAL M-am săturat de pietonii sinucigaşi!

24

Ciprian Aron Pietonii sunt participanţi la trafic şi au responsabilităţi. Nu pot circula cum îi taie capu’. Trebuie să se supună aceloraşi reguli pe care le au şi ceilalţi.

Am constatat o relaxare extraordinară la unii (la foarte mulţi) pietoni atunci când vine vorba de respectarea unor norme de bun simţ şi care în definitiv sunt făcute nu pentru a fi încălcate, ci pentru a salva vieţi. La propriu. Am văzut de nenumărate ori indivizi care nu se opresc la culoarea roşie a semaforului. De ce ar face-o? Doar nu sunt ca ceilalţi fraieri care aşteaptă pe trotuar până trec maşinile. Să nu mai zic că aici nu mai vorbim de vreun respect pentru restul pietonilor corecţi.Sau e categoria nouă de pietoni care trec la 10 metri de zebră. E totuşi greu să te deplasezi până în locul marcat. Doar nu te apuci să faci risipă de energie şi calorii, numai pentru a traversa strada corect. De câte ori oare nu aţi sesizat trecerea prin locuri nemarcate? De multe ori la limită. Sau plimbatul relaxat, nu pe trotuar, ci pe carosabil.

O să-mi spună mulţi că nu mai e loc de maşinile parcate. Şi totuşi pe majoritatea trotuarelor se poate circula. Scuza e mereu aceeaşi: „Mă grăbesc” sau „Să mă ferească şoferul. E obligaţia lui”. Superb. E foarte posibil şi probabil ca în multe cazuri vina sau responsabilitatea să o poarte chiar şoferul. Dar ce te faci când te întâlneşti cu un individ la volan total iresponsabil? Te-ai gândit la varianta asta?

CITEŞTE articolul COMPLET:  CityNews

Banner EximTur