Acasă Nova TV

Bugetul de stat pe 2014: pe ce loc este Sibiul?

11

 Judeţul Sibiu Guvernul a adoptat săptămâna trecută proiectul de buget pe anul viitor, buget de stat care a ajuns acum în dezbaterea Parlamentului.

Aleșii sibienilor vor avea de votat un buget în care Sibiul ocupă locul 39 (din 41) la împărțirea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, respectiv locul 13 pe țară în topul posturilor finanțate pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult.”Buna tradiție” prin care județul Sibiu este lăsat la coada clasamentului când vine vorba de împărțirea bugetului de stat este păstrată cu sfințenie și de actuala guvernare, cel puțin atunci când are în vedere reîmpărțirea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Mai bine de 1,7 miliarde de lei estimează Guvernul să împartă din TVA-ul pe anul viitor pentru echilibrarea mai sus amintită, iar pentru județul Sibiu suma alocată este de 26,09 milioane de lei. Adică 1,49% din suma totală. Într-un top al alocărilor financiare din sumele defalcate din TVA, județul Sibiu ocupă antepenultimul loc. Singurele județe care primesc mai puțin decât Sibiul sunt Covasna (22,2 milioane de lei) și Ilfov (13,1 milioane de lei).
Guvernul a socotit că de mult mai mare nevoie de bani au administrațiile din Moldova

CITEŞTE articolul complet: Turnul Sfatului

Foto: Wikipedia

Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. este normal pentru ca am vazut si la unele emisiuni ca acolo nu mai stiu edili locali ce sa faca cu banii si construiesc parcuri si trotuare afara pe hotare unde nu folosesc nimanui doar pentru ca acele fonduri sa fie cheltuite altfel nu mai primesc in anul urmator Bravoooo tare guvernul Poanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here