Acasă Nova TV

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu: Nu există aprobări de posibile lucrări ce vizează gazele de şist

22

APM Sibiu și SC Prospecțiuni SA, date în judecată Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu informează în ceea ce priveşte posibile lucrări ce vizează gazele de şist în judeţul Sibiu că nu există aprobări emise de autoritatea de mediu pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi pe teritoriul judeţului.

Deasemenea, potrivit aceleiaşi surse, nu au fost adresate autorităţii de mediu solicitări de aprobare a unor proiecte ce au drept scop prospectarea/explorarea/exploatarea gazelor de şist în judeţul Sibiu. Lucrările actuale desfăşurate de firma SC PROSPECŢIUNI SA în judeţul Sibiu au ca beneficiar compania SNGN ROMGAZ, firmă cunoscută pentru activitatea desfăşurată în domeniul extracţiei gazului metan.

De precizat faptul că zona Transilvaniei, implicit şi teritoriul judeţului Sibiu, adăposteşte o parte importantă a resurselor de gaze naturale ale României, activitatea de extracţie a gazului metan fiind reprezentativă în acest areal. Prospectarea acestor resurse se realizează prin metode ce nu implică nici extragerea, nici utilizarea vreunei substanţe din subsol, nici utilizarea de sonde de mare adâncime. În decursul ultimilor ani au fost desfăşurate mai multe proiecte de prospecţiuni în judeţ, fără a se semnala efecte adverse asupra mediului”, transmit reprezentanţii agenţiei de mediu.
CITEŞTE articolul COMPLET: Rondul De Sibiu
Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here