Acasă Nova TV

VIDEO FOTO Militari răniți de un obuz tras de un tanc în poligonul Cârțișoara | Sibiu. Unul este în comă

24

Militari răniți Doi soldați au fost răniți miercuri seară în timpul unui exercițiu militar efectuat la poligonul din comuna sibiană Cârțișoara. Unul din aceștia a fost grav rănit și a avut nevoie să fie transportat cu elicopterul la Tg. Mureș.

Se pare că cei doi militari se aflau în spatele unui adăpost, în momentul în care un obuz tras de un tanc, a explodat în apropiere, iar aceștia au fost răniți de schijele împrăștiate. Soldații cu vârste între 30 si 40 de ani, din Turda se aflau la un exercițiu la poligonul aflat în apropiere de Transfăgărășan, în momentul în care au fost răniți. La fața locului au ajuns două ambulanțe, care au acordat primul ajutor chiar în câmp.De aici ambulanțele au pornit în trombă spre Sibiu. Unul dintre ei a ajuns la Spitalul Județean Sibiu, dar colegul său, aflat în comă, a fost transportat de medicii SMURD la Aeroport, iar de acolo a fost dus cu elicopterul la spitalul din Tg. Mureș.

Pacientul dus cu elicopterul la Tg. Mureș a fost găsit inconştient, în comă profundă, cu un Glasgow de 5, cu un traumatism cranio-cerebral sever, cu plagă penetrantă cranio-cerebrală la nivelul creierului, cu plăgi tranasfixiante la nivelul membrului superior stâng şi membrului inferior stâng, un traumatism toracic cu plagă nepenetrantă la nivelul hemitoracelui stâng. A fost găsit instabil hemodinamic şi respirator, a fost intubat şi a fost transportat la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD ….

Articol complet, foto şi video: Ora De Sibiu

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here