Acasă Nova TV

Toţi şefii instituţiilor din teritoriu vor fi „eliberaţi din funcţie” până la 1 ianuarie 2014. Johannis: „Este un lucru natural şi necesar”

15

Klaus Johannis mediafax-foto-marius-dumbraveanu Toţi şefii instituţiilor care urmează să fie cuprinse în procesul de descentralizare urmează să fie eliberaţi din funcţie până la 1 ianuarie 2014, iar după aceasta dată urmează să aibă loc noi concursuri pentru şefia direcţiilor judeţene.

Prevederea este cuprinsă în proiectul legii descentralizării pentru care guvernul Ponta urmează să-şi asume răspunderea luna aceasta. Practic, şefii deconcentratelor urmează să fie eliberaţi din funcţie, ei urmând ulterior să fie reconfirmaţi de consiliile judeţene sau să îşi piardă funcţia. Şefii din teritoriu susţin că vor organiza concursuri pentru toate aceste funcţii, dar că toţi sunt obligaţi să îşi depună mandatul.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat pentru gândul că toţi şefii de deconcentrate vor fi eliberaţi din funcţie până la 1 ianuarie 2014, acesta fiind un „lucru natural şi necesar având în vedere că se schimbă raporturile juridice”

În momentul de faţă directorii acestor direcţii au relaţia de muncă cu ministrul de resort. Dacă respectiva direcţie trece în subordinea consiliului judeţean sau local atunci evident se schimbă raportul juridic şi conducătorul respectivei direcţii trebuie să aibă un raport contractual fie cu Consiliul Judeţean, fie cu Consiliul Local, acest lucru este absolut necesar pentru funcţionarea în continuare a instituţiilor în noua subordonare. În textul legii se prevede că este necesară declanşarea procedurii de ocupare prin concurs a acestui post”, a precizat Johannis.

Liberalul susţine că nu este cazul să „apară panica” printre şefii deconcentratelor, dar că nu este exclus „ca unul sau altul să îşi piardă funcţia”.

CITEŞTE articolul complet: gândul.info

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here