Acasă Nova TV

Sibienii se plictisesc rău: 167.509 apeluri false la 112

21

 apeluri false la 112 Șapte din zece sibieni sună la 112 de plictiseală sau din prostie.

Potrivit statisticilor oficiale, numărul unic de urgență a fost apelat în primele nouă luni ale acestui an din județul Sibiu de mai bine de 234.000 de ori, iar în aproape trei sferturi din situații apelurile au fost fie false, fie abuzive. În cifre, această situație înseamnă 167.509 apeluri fără rost, într-un județ cu o populație totală de nici 376.000 de locuitori. În procente, Sibiul este peste media națională: 72% din apelurile sibienilor sunt false, în timp ce la nivel național acest procent este calculat la 70%.Cetăţenii sunt rugaţi să sune la Numărul Unic 112 doar dacă au o urgenţă. Nu apelaţi 112 pentru a vă informa despre evenimente care se petrec în localitatea dumneavoastră. În aceste cazuri îngreunaţi preluarea apelurilor de urgenţă şi puneţi în pericol viaţa unor persoane care chiar au nevoie de ajutor”, arată colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale, care administrează apelurile furnizate la 112.

Între 500 și 1.000 de lei este amenda prevăzută pentru cei care sunt transmit apeluri false sau abuzive către numărul unic 112.Nu am acum o statistică în față, dar au fost destui amendați și în Sibiu”, arată Fulea.

Potrivit statisticilor, din numărul de apeluri reale, cele mai multe sunt adresate Ambulanței, urmată de Poliție și ISU.

CITEŞTE articol complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here