Acasă Nova TV

Se face autostrada Sibiu – Pitești. Pentru Sibiu – Brașov va exista un tren de mare viteză!

45

tren de mare vitezăComisia Europeană a anunțat la reuniunea TEN-T 2013, eveniment găzduit de capitala Estoniei, Tallin, că s-a decis să se finanțeze ruta de autostradă stabilită pentru Culoarul IV Pan European: Nădlac- Sibiu – Pitești – București.

Exista varianta propusă de politiceni români ca traseul să fie mutat prin Sibiu – Brașov – București, idee neagreată de Comisia Europeană.

La Tallin s-a discutat pentru prima oficial despre intrarea României în harta TEN-T a viitoarei magistrale de trenuri de mare viteză. Astfel, linia de mare viteză care va parcurge România se va ramifica din Ungaria de la Szeged din magistrala Budapesta – Belgrad și va parcurge prin țara noastră ruta Nădlac – Arad – Timișoara – Deva – Sibiu – Brașov – București – Constanța. Va fi vorba de o linie dedicată, de construcție 100% nouă, fără nici o legătură cu liniile convenționale deja existente pe acest traseu.
Lucrările sunt programate să se desfășoare în perioada 2017 – 2025, informează ziarul Capital.
Rețeaua TEN-T (Trans European Networks – Transport) există în Uniunea Europeană încă din anii ’80 și a fost extinsă continuu pe măsură ce noi și noi state au devenit membre ale uniunii. Politica TEN-Trepezintă efortul UE de a coordona între statele membre dezvoltarea de rute transcontinentale, mai ales prin susținerea financiară a proiectelor transfrontaliere care altfel nu ar fi o prioritate pentru statele membre.
Banner EximTur

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here