Acasă Nova TV

Război total între polițiști și procurori. Miza: mass-media

32

Război total Polițiștii organizează și efectuează perchezițiile în dosarele grele, însă procurorii își arogă toate meritele. Aceasta este nemulțumirea exprimată într-un raport care a apărut, public, abia astăzi și care îi este atribuit comisarului de poliție Traian Berbeceanu.

Jurnalistul Robert Wagner a publicat astăzi, pe blogul său, un document atribuit fostului șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba Iulia, în care se face referire la evenimentele din 28 septembrie 2010, de la Mediaş …

Documentul este datat 29 ianuarie 2012 și scoate în evidență frustrarea polițiștilor de la Crimă Organizată, care, potrivit scrisorii atribuite lui Berbeceanu, “au desfășurat activități încă din noaptea de 27/28.09 începând cu orele 01.00 și abia în data de 28.09 orele 16.30 au prezentat pe învinuiți procurorilor. Și în acest dosar, polițiștii de la BCCO au desfășurat un volum mare de activități, aceștia asistând și participând activ la audierile efectuate de procuror. Polițiștii au fost cei care au rămas în continuare la activități și aceeia care au plecat în cursul nopții cu probele de droguri la laborator pentru efectuarea de analize, deși erau la serviciu de peste 24 ore. În final, aceeași polițiști au fost cei care au asigurat escorta persoanelor reținute, i-au prezentat la vizita medicală și i-au condus la locul de detenție, timp în care procurorii anchetatori DIICOT se aflau deja la odihnă… În ziua următoare, aceeași polițiști au fost lângă procurori pentru a prezenta pe inculpați instanței de judecată”.

În pofida faptului că polițiștii ar fi cei care ar desfășura întreaga acțiune cu grad ridicat de risc în dosarele cu infractori periculoși, iar procurorii ar fi doar cei care audiază și cercetează probele ridicate de procurori, meritele, susține raportul atribuit lui Berbeceanu, sunt arogate doar de către aceștia din urmă.

Potrivit raportului, “Așa s-a întâmplat și în urma acțiunii organizate de către BCCO Alba Iulia la data de 28.09.2010 în orașul Mediaș. Am constatat că în comunicatul de presă al DIICOT , încă o dată se afirmă că ‘procurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional organizat’.
Mai mult, în finalul comunicatului de presă, se arată că la acțiune au participat SCCO SIBIU, IPJ SIBIU, BCCO Alba Iulia și ISJ SIBIU.

CITEŞTE articol complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here