Acasă Nova TV

Pașapoarte cu amprentă pentru rromi

28

 Pașapoarte cu amprentă Rromii vor avea pașapoarte cu amprentă digitală.

Prototipul pașapoartelor a fost prezentat de președintele Uniunii Internaționale a Rromilor, Dorin Cioabă. Acesta a declarat că amprenta titularului va fi inscripționată digital pe document și va putea fi citită cu ajutorul unui scanner.Multe dintre infracțiuni sunt puse în cârca etniei noastre. Noi vrem să arătăm că nu ne este teamă să avem amprenta pe pașaport și, atunci când se întâmplă infracțiunea, să poată fi identificată persoana și să se facă o conexiune rapidă între cel care a făcut infracțiunea și etnia lui. Noi suntem catalogați infractori în Europa, dar de foarte multe ori, nu rromii fac probleme”, a declarat, Dorin Cioabă pentru Turnul Sfatului.

Pașaportul va costa între 20 și 50 de euro, cost suportat de titular. Emitentul, Uniunea Internațională a Rromilor, va înființa birouri de informare pentru rromi în orașele importante din Europa, iar funcționarii de aici vor fi în legătură și cu ambasadele României, mai susține Dorin Cioabă.

CITEŞTE articol complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. va-ti trecut toti romani in buletin de aceea sufera de imagine tara asta..rusine conducerii tarii..si nu vb prostiisunt functionara si lucrez cu buletinele cetatenilor,la unul nu am vazut sa scrie rom si el e mai negru ca pamantul,inca odata rusine ptr ce ati facut din aceasta tara..am ajuns sa mergem in alte tari si sa zicem ca suntem unguri ca ni rusine sa zicem ca suntem romani ca ne privesc ca pe niste tigani…tiganul trebuia sa ramana tigan si atat nu rom..dar ne-au fraierit?ne-au fraierit ca si ungurii de altfel..slab popor avem…patriotism=0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here