Acasă Nova TV

În goana după bani, Guvernul se pregăteşte să mai pună o taxă … şoferilor

10

Guvernul se pregăteşte să mai pună o taxă Guvernul analizează posibilitatea introducerii unei noi taxe pe carburanţi, potrivit Capital.ro.

Premierul a precizat însă că banii încasaţi astfel vor fi folosiţi numai pentru infrastructura rutieră.

Este o idee mai veche, de când Fenechiu era ministru, de a introduce o anumită taxă pe preţul benzinei şi al motorinei, pentru a alimenta doar fondurile necesare pentru construcţia de infrastructură rutieră, nu ca venituri la bugetul general, ci doar pentru infrastructura. Trebuie să o analizăm. Nu o resping în niciun caz de la început„, a declarat premierul Victor Ponta citat de Capital.

În prezent, şoferii plătesc rovinietă Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi pentru finanţarea construcţiei şi reparaţiei drumurilor.

Odată cu inaugurarea primei autostrăzi realizate în regim de concesiune, şoferii vor plăti şi taxă pe autostradă (şi pe autostrăzile existente).

Costul rovinietei plătite de şoferii de autoturisme ar putea creşte cu până la 66% şi va fi mai mic pe anumite perioade de valabilitate în cazul vehiculelor de transport marfa si persoane, potrivit unui nou proiect Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine de modificare a legislatiei privind tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere.

Sursa: Realitatea
Banner EximTur

2 COMENTARII

  1. taxe si impozite atata stiu gunoiele de guvernanti..trebuie sa traiasca si ei saracii ca sunt multi si au salarii mici nenorocitii..toi guvernantii care mai voteaza ptr taxe sau impozite sa-si ia medicamente de bani ce se strang din acea taxa ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here