Acasă Nova TV

Guvernul a adoptat hotărârea prin care opt kilometri din DN 14 sunt lăsaţi în plata medieşenilor

10

 dn 14 mediaş Guvernul României a adoptat zilele trecute o hotărâre prin care decide retransmiterea unui sector de drum naţional din administrarea Departamentului pentru proiecte de infrastructură şi investiţii în administrarea Consiliului local Mediaş.

În spatele acestei formulări adoptate de Guvern stă, de fapt, soarta celor opt kilometri de drum care traversează Mediaşul. Această porţiune trebuia reabilitată în cadrul proiectului de modernizare a DN 14 Sibiu – Mediaş – Sighişoara, dar anul acesta pentru acest proiect au fost alocaţi zero lei, deşi şantierul era în plină desfăşurare.Prin urmare, în interiorul municipiului Mediaş, constructorii de la Strabag nu s-au atins de niciun metru de asfalt.
Am primit o adresă de la CNADNR prin care eram rugați să inițiem o hotărâre a Consiliului local, care să aprobe o hotărâre de Guvern prin care administrarea drumului pe teritoriul Mediașului să treacă înapoi în administrarea municipiului. Pentru că CNADNR nu mai are bani de reabilitat drumul pe traseul municipiului”, declara Teodor Neamțu, primarul orașului de pe Târnava Mare.

Hotărârea respectivă a fost adoptată în iulie, iar acum, pe 9 octombrie, şi Guvernul a adoptat hotărârea prin care cei opt kilometri de drum sunt lăsaţi în plata medieşenilor.

VEZI articol complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur