Acasă Nova TV

Zece milioane de lei pentru scurtarea unui drum judeţean, cu mai bine de 15 km

25

Zece milioane de lei pentru scurtarea unui drumConsiliul Județean Sibiu a lansat licitația de atribuire a lucrărilor de reabilitare a DJ 142J, adică drumul județean de 7,8 km care face legătura între Șeica Mare, Șeica Mică și, de aici, mai departe, cu DN14B (Copșa Mică – Blaj).

Drumul există mai mult pe hartă: primii aproape patru km dintre Șeica Mare și Șeica Mică sunt acoperiți cu tot ceea ce s-a scurs de pe dealurile din apropiere, astfel încât doar cei cu căruțe se mai pot încumeta pe acest tronson.Următorul kilometru de drum, ultimul înainte de Șeica Mică, are ceva piatră spartă pe traseu. Iar între Șeica Mică și DN14B mai există ceva urme de asfalt.

În aceste condiții, singura variantă accesibilă mașinilor în prezent este Șeica Mare – Copșa Mică – Șeica Mică, adică un drum de peste 22 de km.
Potrivit documentației de licitație, viitoarea legătură între Șeica Mare și DN14 va fi făcută printr-un drum nou, cu o parte carosabilă ce va avea o lățime cuprinsă între 5,5 și șase metri.

Articol complet şi foto: Turnul Sfatului

Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. stiu drumul, este in plan de pe vremea lui ceausescu, care voia sa faca din seica mare un orasel, dar pana al urma a ramas asa, comuna. dar stiu ca voia sa faca legatura peste deal, cu seica mica…distanta de doar 5 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here