Acasă Nova TV

VIDEO Câteva sute de persoane au protestat la Sibiu la adresa proiectului Roşia Montană

14
sute de persoane au protestat la Sibiu Ziua de duminică a marcat un record al numărului de sibieni ieşiţi în stradă pentru a protesta la adresa proiectului Roşia Montană.
Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Mare a oraşului după care au mărşăluit prin centrul Sibiului, scandând lozinci precum ”Nu corporaţia face legislaţia”, ”Vrem natură, nu cianură”, ”Ţara e a urmaşilor nu a trădătorilor”, ”Nu mai vrem minciuni”, ”Uniţi salvăm Roşia Montană”, ”Sibieni, nu fiţi laşi, haideţi şi de ajutaţi”. În capătul străzii Nicolae Bălcescu, artera pietonală a oraşului, manifestanţii au cântat ”Tu Ardeal, tu Ardeal, îţi suntem oşteni/Templu sfânt, templu sfânt, munţii Apuseni”.

”Am ieşit pentru a salva Roşia Montană. Consider că străinii sunt de vină, şi nu-mi place faptul ăsta, că vin străinii şi ne cumpără practic aurul tot. Aurul ar trebui să rămână pentru urmaşi. Am terminat facultatea, lucrezşi evident că mă gândesc să-mi fac o familie, şi cu familia să vizitez cândva, în viitor, Roşia Montană şi n-aş vrea să mă duc să mă plimb cu barca pe un lac de cianură”, a spus Andrei Gheorghe, unul din participanţii la protest.

Articol complet şi video: Adevărul Sibiu

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here