Acasă Nova TV

SRI a postat pe pagina oficială: „Punem la dispoziţia cetăţenilor baza de date cu telefoanele ascultate”. VEZI despre ce este vorba

74

sri-open Serviciul Român de Informaţii (SRI) a postat pe pagina oficială de Facebook o ştire care apare şi pe site-ul instituţiei şi care trimite la o farsă de 1 aprilie, publicată de o publicaţie locală din Argeş. Titlul: „SRI pune la dispoziţia cetăţenilor baza de date cu telefoanele ascultate”.

Numărul de telefon la care cetăţenii erau îndemnaţi să sune pentru a verifica dacă telefoanele le sunt ascultate de SRI era 1958, adică robotul care dă ora exactă. Farsa a fost publicată duminică de site-ul argeşenii.ro, iar SRI a preluat-o pe pagina de Facebook şi pe pagina de internet a serviciului secret, astăzi.

În articolul-farsă se arată că „Serviciul Român de Informaţii a colaborat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Justiţiei pentru realizarea unei baze de date necesară funcţionării unui serviciu telefonic la care clienţii majori ai companiilor de telefonie din România pot afla dacă le-au fost ascultate telefoanele. Acest serviciu a fost realizat de către cele trei instituţii ca urmare a recomandărilor făcute României de către Comisia Europeană în procesul de monitorizare a justiţiei”.

La o oră după ce a lansat ştirea pe site şi pe Facebook, SRI a retras-o.

Articol complet şi foto:  Gândul

sri-media

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here