Acasă Nova TV

Deputaţii dau liber la eutanasierea maidanezilor în 14 zile, dacă autorităţile locale nu-şi permit să-i ţină în adăposturi

11

CAINI COMUNITARI Câinii fără stăpân vor putea fi eutanasiaţi dacă in termen de 14 zile lucrătoare de la capturare nu vor fi adoptaţi sau revendicaţi.

Cu toate acestea, autoritatea locală poate decide menţinerea lor in adăposturi dacă spaţiul şi resursele financiare le-o permit. Decizia a fost luată luni, de deputaţii din comisiile juridică şi de administraţie după o şedinţă de 6 ore, în care au discutat legea privind câinii fără stapân, întoarsă in Parlament de Curtea Constituţională.Potrivit modificărilor făcute, câinii fără stăpân vor fi capturaţi de serviciile speciale ale autoritaţilor locale, urmând a duşi în adăposturile special amenajate în acest sens.

În prima fază se va face o triere, câinii agresivi şi bolnavi fiind eutanasiaţi, urmând ca ceilalţi să intre într-o perioadă de şapte zile pentru revendicare, urmată de alte şapte zile pentru adopţie şi revendicare. După scurgerea acestui termen, autoritaţile locale pot recurge fie la eutanasierea câinilor nerevendicaţi sau neadoptaţi, fie la menţinerea lor în adăposturi pentru o perioadă mai îndelungată, în funcţie de numărul de locuri disponibile şi de bugetul prevăzut în acest sens.

Articol complet şi foto: Gândul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here