Acasă Nova TV

Cum ii „ajuta” Fiscul pe contribuabili: Functionarii publici competenti, tot mai putini

12

Functionarii publici competenti, tot mai putini Numarul functionarilor publici ai Fiscului capabili sa ofere raspunsuri corecte si utile contribuabililor este din ce in ce mai mic, releva un studiu realizat de Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe (ARSIT).
Asociatia a verificat din nou, in perioada iunie-august 2013, modul in care Fiscul din Romania reuseste sa vina in ajutorul contribuabililor cu informatiile necesare.
Cea de a treia editie a proiectului “Fiscul util si politicos” a inclus 216 administratii fiscale din toata tara, care au fost testate privind cunosterea unei prevederi relativ recente: OG 8/2013.Doar 6% din functionarii publici ai Fiscului au reusit sa raspunda corect la o intrebare adresata de Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe (ARSIT), care verifica modul in care Fiscul din Romania reuseste sa vina in ajutorul contribuabililor cu informatiile necesare. La precedentele editii, procentul era ceva mai ridicat.

Intrebarea adresata tuturor a fost urmatoarea:
„Sunt o microintreprindere inregistrata la Registrul Comertului ca platitor de impozit pe venit. Derulez activitati de arhitectura, dar probabil voi face si consultanta. CAND si CARE E PROCEDURA prin care devin platitor de impozit pe profit? Am inteles ca este posibil sa se intample asta chiar de la prima facturare a serviciilor de consultanta”.

Dintre cele 216 de administratii studiate 67 au dat raspunsuri eronate.

Articol complet:  Daily Business

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here