Acasă Nova TV

22 de imobile din Sibiu şi cinci din Mediaș sunt, de aproape 10 ani, în curs de retrocedare. Printre ele şi Liceul Axente Sever

80

Liceul Axente Sever  Cele mai multe clădiri sunt de patrimoniu, iar printre ele se numără și clădirea în care funcționează Muzeul de Istorie Naturală (prima clădire de pe actualul teritoriu al României ridicată cu destinația muzeu) și sediul Liceului ”Axente Sever” din Mediaș.

Imobilele sunt revendicate de Biserica Evanghelică C.A. din România și de către Forumul Democrat al Germanilor din România, filiala Sibiu, după cum arată deputatul Ovidiu Ganț într-o interpelare adresată Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Cererile de retrocedare au fost depuse, în majoritate, din 2003.

14 clădiri din municipiul Sibiu sunt cerute spre retrocedare în natură de către Biserica Evanghelică, iar alte patru, de către FDGR Sibiu. Celelalte patru imobile din județul Sibiu pentru a căror situație Ovidiu Ganț a solicitat clarificări sunt situate în Mediaș și Cisnădie (trei imobile), fiind solicitate de către Biserica Evanghelică C.A. din România.

Pentru clădirea Liceului ”Axente Sever” din Mediaș, cei de la ANRP arată că dosarul ”se află în curs de completare cu acte care să facă dovada preluării abuzive a imobilului”.

Articol complet: Turnul Sfatului     Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.