Acasă Nova TV

Colţu’ lui Alex – Deven Mitchell, show-man-ul cu baschetul în sânge

161

Atunci când îl asculţi îţi lasă impresia unui om calm, relaxat, care îşi cântăreşte fiecare cuvânt. Atunci când intră pe parchet parcă se transfigurează. E un alt om, vezi energia care îl face să vibreze. Practic, are baschetul în sânge, aşa cum singur recunoaşte. „Joc baschet de când sunt copil, dar am practicat şi alte sporturi. Să fac sport a însemnat pentru mine modalitatea de a sta departe de încurcături. Baschetul e în sângele meu, iubesc acest joc” povesteşte Deven Mitchell. Născut în octombrie 1984 în Saint Louis, Missouri, Mitchell a făcut istorie cu liceul său atunci când a câştigat locul 9 pe ţară, după ce a câştigat titlul de campioană pe stat. Acesta a fost de altfel şi unul dintre cele mai frumoase momente din cariera sa de jucător de până acum. „În perioada 2002-2003 liceul meu a facut istorie prin câştigarea campionatului de baschet pe statul Missouri, cu un record de 30 victorii şi o singură înfrângere. Ulterior am ocupat poziţia a noua la nivel naţional” spune Mitchell.

Romania via Austria

În 2008, acesta a ajuns pe pământ european. A evoluat un sezon în Austria, la Arkadia Traiskirchen Lions, echipa pentru care a jucat în 38 partide cu o medie foarte bună de 22.4 puncte pe meci şi 5 recuperari. Cu acest procentaj a fost declarat MVP-ul campionatului austriac. Ulterior el a ajuns la Gaz Metan Mediaş. În primul sezon a jucat 27 partide cu o medie de 14.6 puncte pe meci şi 4.9 recuperări. A urmat o accidentare serioasă care l-a făcut să rateze play-off-ul campionatului şi final four-ul Cupei României de acum două sezoane. Fără el pe teren, Gaz Metan a pierdut finala Cupei României, însă un an mai târziu avea să o câştige cu un Mitchell în mare formă.

Deven Mitchell:

„Nu este niciun secret al evoluţiilor mele, muncesc doar mai mult. În fiecare zi după antrenament, eu mai răman şi arunc de 100 ori din toate părţile terenului. Eu sunt un tip de treabă, calm şi corect. Nu ştiu prea multe despre Mediaş şi România, dar ştiu un lucru. Fanii sunt extraordinari aici în Mediaş. Apreciez sprijinul lor, dragostea lor şi sper ca având suportul lor voi fi capabil să câştig campionatul aici la Mediaş”.

Foto by Denisa Ciobîncan

Show-man Mitchell

Deven Mitchell este responsabilul cu spectacolul la Gaz Metan. Autor a unor coşuri de senzaţie, maestru al alley-oop-urilor şi  slam-dank-uri, americanul a reuşit de multe ori să redice sala în picioare. Mai jos puteţi vedea câteva dintre reuşitele extrem de spectaculoase ale  acestuia.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.